Historien om Erzscheidergården

  |   Aktuelt

Malmskilleren, Erzscheideren, har gitt gården sitt navn. Bergverksdrift la grunnlaget for bergstaden Røros, og både byen og områdene rundt har mange spor etter 333 år med gruvedrift. Røros er et verdensarvsted, med enestående kulturell verdi. Erzscheidergården, med røtter tilbake til 1600-tallet, er en del av denne historien. Noen av bygningene våre er til og med fredet. Denne unike arven betyr mye for oss, og det vil du merke som gjest.

 

Inspirert av Røros

 

Røros-naturen og Røros-folket har inspirert oss til å gi hvert rom sitt særpreg. Antikke møbler, gamle bruksgjenstander og fortidas tømmervegger er kommet til heder og verdighet igjen, kombinert med moderne løsninger. Flere av våre faste gjester har sitt favorittrom – kanskje finner du ditt også?

 

Hotellets drivere

 

Erzscheidergården har vært overnattingssted siden 1945, men har siden 1996 vært eid og drevet av Elin Norvik. Hun har drevet familiehotellet sammen med samboeren Trygve Larsen og sin sønn og svigerdatter, Frank og Anna Norvik fram til 2013. Hotellet drives i dag av Røros Hotell.

 

24 unike rom med høy standard

 

Vi er hotellet for deg som er ute etter noe mer personlig og særegent enn det et større hotell kan tilby deg. Under restaureringsarbeidet har vi tatt vare på historien og bygningenes opprinnelige atmosfære. Derfor er ingen av våre 24 rom like. Erzscheidergården passer like godt for enkeltpersoner som for familier og mindre grupper.

 

En frokost det går gjetord om

 

Frokosten på Erzscheidergården er blitt nærmest verdensberømt på Røros (og det må vi innrømme vi er litt stolte av). Om morgenen fyller duften av nystekte brød, rundstykker og vafler i den koselige spisesalen vår. Du kan forsyne deg med nylagde salater, sild, godt kjøttpålegg, egg, ost, honning og hjemmelaget syltetøy, før du begir deg ut for å oppleve alt det Røros har å by på. I peisestua finner du alltid nytrukket kaffe og te og hjemmebakte kaker og kjeks. Skulle du få lyst på en konjakk til kaffen eller noe annet godt i glasset, har vi alle rettigheter.

 

Nyt smaken av Røros

 

Røros er selve lokalmathovedstaden, og på kafeene og restaurantene nyter du velsmakende kokekunst med
Rørosrøtter. Vi anbefaler restaurantene Bergrosa på Røros Hotell eller Vertshuset Røros om du ønsker en bedre middag etter en innholdsrik dag i Bergstaden. Kaffestuggu serverer gode smørbrød og kaffe på dagtid og en kveldsmeny med utspring i lokale råvarer.

Røros-opplevelser

 

Vi håper du tar deg tid til å oppleve eventyrlige Røros mens du er her. Spør oss om tips! Rørosmuseet, Olavsgruva og en byvandring med guide er populære opplevelser. Røros er også kjent for sine mange kunsthåndverkere, særpregede butikker og urbane kafékultur. Vi har gode samarbeidspartnere som tilbyr spesielle opplevelser i området. Slik kan vi friste deg med alt fra hundekjøring og hesteridning og opplevelser som gir deg innblikk i sørsamisk levemåte.